Media

Akik már írtak rólunk:

 

2009. szeptember - Magyar Asztalos | Magyar termék több mint 40 ország piacán

Az Alu-Style Kft már több, mint 10 éve foglalkozik bútoripari alumínium termékek gyártásával és forgalmazásával a világ több, mint 40 országában, de a BNV kiállításon idén jelentek meg első alkalommal saját standon. Az említett célországok között van Németország, Ausztria, Olaszország, Dánia vagy például Dél-Afrika is.

Termékeiket elsősorban bútorgyártók és belsőápítészek számára ajánlják, a cég fő termékcsoportjai az alumínium keretprofilok, húzóprofilok és bútorhúzók, fogasok, lábszerkezetek illetve bútorlábak, tolóajtó- illetve térelválasztó-rendszerek, gardróbrendszerek és egyéb bútorok szerkezeti, valamint kiegészítő alumínium profiljai.

Tolóajtókhoz és térelválasztókhoz haz színben kínálnak profilokat normál illetve vékonyított kivitelben. Típusukat tekintve a tolóajtók lehetnek alsó- és felső sínvezetésűek (In-Out Drive rendszer), vagy csak felső vezetésűek (In-Out Fly rendszer), esetleg fix beépítésűek vagy keret nélküli biztonsági üveg tolóajtók (In-Out Crystal).

Az alumínium ajtókeretet kérésre kompletten összeszerelve, üveggel és minden kiegészítővel együtt is tudják szállítani. Az impozáns kiállítási standon saját design alapján készült barokk mintás üveg tolóajtó rendszert mutattak be, emellett több, mint 120-féle bőr vagy furnérbevonatú, laminált és festett MDF ajtó szerepel a standard kínálatban.

A cég vevőfilozófiájában központi szerepet játszik a minőség és a sokszínűség középpontba állítása, az innovatív gondolkodás, törekszenek az egyéni igények figyelembe vételére. A cég részéről kis mennyiségek szállítására éppúgy lehetőség van, mint a sorozatgyártásra. Az Alu-Style termékeivel a magyar vásárlók a Forest Hungaria Kft - mint termékeik hazai fő forgalmazója - kínálatában is találkozhatnak.

2010. július - Széplak | Egyszerűen elegáns

A fehér sosem megy ki a divatból, de most újra különlegesen népszerű. Előnye, hogy bármivel kombinálva használható, nyugalmat áraszt és harmonikusan illeszkedik az enteriőrbe, vagy éppen egyszerűségével a helyiség meghatározó térelemévé válhat.
Az Alu-Style Kft elsősorban a minimal stílusú enteriőrökhöz kínál adekvát kiegészítőket . A cég által tervezett, gyártott és forgalmazott alumíniummal kombinált bútorfrontok és alumínium keretes tolóajtók izgalmas keretbe foglalják a fehér üveg, laminát, MDF és bőr betéteket. A rendkívül széles keretprofil választéknak és a teljesen egyedi gyártásnak köszönhetően bármilyen felhasználási területre és korpuszra készülhet bútorajtó mennyiségi megkötések nélkül. Az In-Out tolóajtó-rendszerek pedig gardrób- és átjáró leválasztására kínálnak elegáns, helytakarékos megoldást otthonukat tervezőknek, felújítóknak. Annak, aki idegenkedik az alumínium high-tech megjelenésétől, már elérhető többek között a fehérre festett alumínium keret is, mely így tökéletes összhangban a betéttel modernitást és harmóniát sugározva szerényen engedi át a főszerepet a teret meghatározó más anyagoknak.
Az Alu-Style stíluson belül nemcsak a minimal-rajongó bútortervezők, belsőépítészek, lakberendezők és felhasználók is megtalálhatják a számukra legkedvesebb formákat, színeket, dekorokat és kombinációkat, melyek az individuális igények maximális kielégítése mellett kerülnek gyártásra, így adva teret az egyéniségnek és designnak.
 

2010. augusztus - Széplak | Előtérben a fa természetes szépsége

A minőségi tolóajtó- és gardróbrendszereket gyártó és forgalmazó Alu-Style Kft új termékkel bővítette az In-Out (LOGO) tolóajtócsaládját, amely elsősorban azoknak a vásárlóknak nyújt elegáns megoldást, akik előnyben részesítik a természetes anyagokat a lakberendezésben.
Az In-Out Wood tolóajtórendszerek alsó- és felső-, vagy csak felső megvezetéssel kaphatóak. A halkan és könnyen mozgó mechanizmus, valamint a fa természetes szépsége együtt nyújtják a vevő számára a kényelmet és a magas minőséget. Az In-Out Wood tolóajtó nemcsak hagyományos gardrób- és térelválasztó funkcióra használható, hanem beltéri ajtóként is kitűnő választás lehet.

2010. szeptember - Elle Dekor | Stílus és szabadság

Az Alu-Style Kft 2010.-ben elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet. A megtisztelő kinevezést a tolóajtóként és bútorajtóként is használható "In-Out Slim" profilra benyújtott pályázatával érdemelte ki. A lakberendezési termékek közül mindössze két pályázó kapott védjegyet. Az Alu-Style szabadságot ad a bútortervezők, belsőépítészek számára, mert termékeit széles forma-, méret- és színválasztékban kínálja az ipar számára - mennyiségi megkötések nélkül.

2010. szeptember - Elle Dekor | Stílusban a lakás - Webguide

A lakberendezés igazi szabadságát, egyediségét a méretre gyártott bútorok jelentik. A széles forma- és színválasztékot kínáló Alu-Style Kft megújult honlapját böngészve nem csak praktikus, de stílusos megoldásokhoz meríthetünk inspirációt. A teljesen egyedi gyártásnak köszönhetően a tolóajtó, gardrób vagy bútorajtó valóban olyan lesz, amilyet szeretnénk.

2010. szeptember - Magyar Asztalos | Újdonságok az Alu-Style-nál

Az Alu-Style állandó és állandóan változó cég…
…állandó, mert azt csinálja, amihez ért: jó minőségű design alumínium alkatrészeket a bútorgyártóknak és kereskedőknek.
…állandóan változó, mert mindig a legújabb trendnek megfelelően fejleszti kínálatát.
Az Alu-Style termékei a magyar piacon eddig egy étékesítési csatornán keresztül jutottak el a fogyasztókhoz. A cég ezen a stratégiáján változtatva szeretné a folyamatot megkönnyíteni, valamint a magyar piacon eddig kevésbé ismert In-Out rendszerek –többek között a 2010-ben Magyar Termék Nagydíjat nyert Sys300 és In-Out Slim tolóajtók- bevezetésére is sokkal nagyobb energiát fektet. A kalkulációt és rendelést elősegítő online számolóprogramjaik gyors, pontos és hatékony direkt kapcsolatot tesznek lehetővé az Alu-Style és vevői között.
A cég igényes forgalmazók jelentkezését várja.
Mindemellett megújult a vállalkozás honlapja is, amely a szakma és a megrendelők számára is hasznos információkat és ötleteket nyújt. A termékkínálat ugyanakkor nemcsak látványos képeken kerül bemutatásra, hanem szakemberek számára is elérhetők a tervezéshez nélkülözhetetlen adatok, katalógusok, illetve a termékújdonságokat tartalmazó hírlevelek is letölthetőek. A széles szín-, forma- és betétválaszték, illetve a mennyiségi korlátozások nélküli egyedi gyártás a biztosíték arra, hogy mindenki megtalálja a számára kedvező megoldást.

2010. szeptember - Fejér Megyei Hírlap | Nagydíjas lett az Alu-Style Kft

Tizenharmadik alkalommal jutalmazták a magyar termékeket.

Budapest - Magyar Termék Nagydíjat kapott a székesfehérvári Alu-Style Kft, a kitüntetést tegnap a Parlament Felsőházi termében Szatmáry Kristóf országgyűlési képviselő, az Országgyűlés gazdasági és informatikai bizottságának alelnöke adta át Ferenczi Péter György cégvezetőnek.

Bővebben >>
 

2010. október - Üzleti Magazin | Stílus és minőség - Alu-Style Kft

Az alumínium bútorajtókat, tolóajtó- és gardróbrendszereket gyártó Alu-Style Kft. az idén elnyerte a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címét.
A főként nyugat-európai piacokra termelő székesfehérvári vállalkozás a SAS 066-os profiljával megnyerte a minőségi garanciát jelentő Magyar Termék Nagydíjat, és a cég vezetői bíznak abban, hogy ez az elismerés segít megismertetni a termékeit a magyar fogyasztókkal is. Az Alu-Style Kft. története 1998. áprilisára nyúlik vissza, amikor 5 magánszemély, valamint egy magyar gazdasági társaság SIRO Alu-Style Kft. néven céget alapított. Az alumínium alkatrészek bútoripari felhasználása ebben az időszakban kezdett növekvő tendenciába nemzetközi szinten, így gyors reagálásának köszönhetően a hazai vállalkozás a magas minőségű alumínium bútorszerelvények gyártásával és forgalmazásával meghatározó szerepet vívott ki magának a világpiacon, amit a recesszió időszaka alatt is képes volt megőrizni. Az időközben tulajdonosi és névváltozáson átesett Alu-Style Kft. napjainkra elérte, hogy az osztrák, olasz és német piacot jelentős mennyiségben ellátja egyedi tolóajtóival, és az alumínium bútoralkatrészek gyártása területén is a világelsők közt emlegetik. A cég dinamikus fejlődése csupán az elmúlt két év zavaros és aggasztó világgazdasági viszonyai között torpant meg kissé, de így is 83 alkalmazottat foglalkoztatva évi 1,2 milliárd forintos árbevételt realizál. Igaz ennek közel 95%-a az exportból származik, hiszen a cég mintegy 44 országba szállítja termékeit, de ez időre a magyar megrendelői kör bővítése vált a vállalkozás egyik elsődleges céljává.
Ferenczi Péter, az Alu-Style Kft. ügyvezető igazgatója a Magyar Termék Nagydíj elnyerése kapcsán a hazai piacon való sikeres szereplés nehézségeiről is nyilatkozott magazinunknak. Az egyik legfőbb problémát a kis- és középvállalkozások számára az jelenti, hogy az Európai Uniós támogatások eléréséhez olyan feltételeket szabnak Magyarországon, hogy szinte lehetetlen a siker reményében megpályázni azokat. Bár a mindenkori kormány szívesen hangoztatja, hogy a kkv-k a gazdaság motorjai, mégis a motor megfelelő működéséhez, de legalábbis a beindulásához szükséges üzemanyagot a gyakorlatban nem biztosítják. A másik probléma valamivel szűkebb kört érint, és kifejezetten az Alu-Style stílusával van összefüggésben. A cég a világszerte népszerű minimál-világot képviselve a forma és funkció teljes összhangjára törekedve tervezi termékeit, de úgy tűnik, hogy a hazai vizuális nevelés gyenge állapota miatt is nehéz ezzel a design-nal szélesebb körű érdeklődésre szert tenni. Mindehhez hozzátartozik még az is, hogy a magyar építési szabályozás rendszere kiskirályságokat hoz létre, mely anakronisztikusan gátolja a progressziót az építészet terén, ezért nem épülhetnek meg az olyan házak, amelyekbe a minimál stílusú bútorok igazán otthonra lelhetnének.
Mindezek ellenére az Alu-Style Kft. ebben a nehéz időszakban nem csupán a túlélésre törekszik, hanem folyamatos termékfejlesztéssel, a legjobb alapanyagok és legújabb műszaki megoldások felhasználásával, magas minőséget garantálva keresi a növekedés lehetőségét. A vállalat egyedisége a piaci változásokra való gyors és hatékony reakcióban, a funkció és design optimális egyensúlyának megtalálásában, és az egyedi igények kiszolgálásában rejlik.

2010. október - Fejér Megyei Hírlap | Minimalban nagyok

Székesfehérvár - Ahol a modern építészet és a minimal design irányzat hódít, mindenütt ismerik a Alu-Style Kft-t. A cég itthon eddig nem nagyon mozgott, de mióta egy hónapja elnyerte a Magyar Termék Nagydíjat, megnőtt iránta az érdeklődés.

1998. áprilisában öt magánszemély és egy magyar gazdasági társaság SIRO Alu-Style Kft. néven alapította meg a kis céget. Az alumínium alkatrészek bútoripari felhasználása akkoriban kezdett fellendülni, s a gyors reakciójának köszönhetően magas minőségű alumínium bútorszerelvényeinek gyártásával és forgalmazásával meghatározó szerepet vívtak ki a konjunktúra időszakában. 2005-ben a tulajdonosi struktúrában bekövetkezett változások indokolták a névmódosítást Alu-Style Kft. névre. A céget jelenleg két bel- és két külföldi magánszemély birtokolja - tájékoztatott Ferenczi Péter ügyvezető.

A cég jelenleg 83 alkalmazottal évi 1,211 milliárd forint árbevételt termel, 95 százalékát exportból. Termékeiket 44 országba szállítják, köztük Németország, Olaszország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Oroszország, Franciaország, de számos tengeren túli országba is jut belőlük - az Alu-Style ma e piaci Top 10 cégeinek egyike.

A társaság forgalmának jelentős részét nem közvetlenül a nagyközönségnek értékesíti, leginkább viszonteladói hálózaton keresztül dolgozik. A cég portfóliójában alapvetően két termékcsalád van. Az In Materia márkanév alatt a profilok, alumínium alkatrészek, fali sínes rendszerek sorolhatók, az In Forma termékcsalád pedig összeszerelt bútorajtókat, tolóajtó- és térelválasztó rendszereket, illetve egy gardróbrendszert tartalmaz. A termékkínálat kezdetben 5-6 profilra korlátozódott, de ezek száma mára meghaladja a 200-at.

A Sóstó Ipari Parkban lévő üzemből bizonyos termékek jellegéből fakadóan az egyedi megrendelés alapján, egyedileg tervezett és kivitelezett rendszereket szállítanak. Eddig háromszor került sor üzemcsarnok bővítésre, ezek finanszírozása minden esetben beruházási hitelből történt - mondja az ügyvezető, aki szerint hiába minden szólam, alig van a ma olyan támogatási forma vagy pályázat, ami a hozzájuk hasonló kis vállalkozások számára megfelelő lenne és el is érhető.
 

2010. november - Magyar Asztalos | Magyarországon erősít az Alu-Style

Magyarországi értékesítési stratégiáját kívánja új alapokra helyezni a Magyar Termék Nagydíjas Alu-Style Kft. A design alumínium bútorelemeket és belsőépítészeti rendszereket gyártó cég a hozzáadott érték szintje szerint két márkanév alá sorolja termékeit: In Materia jelenti az alapanyagokat és félkész árukat, mint pl. profilok, alumínium alkatrészek, húzók és egyebek, amelyek végleges funkciójukat később, a további megmunkálás és beszerelés során nyerik el. Az In Forma márka a félkész- és késztermékeket foglalja magába. Ide tartoznak a méretre gyártott Alufront bútorajtók, In-Out tolóajtó rendszerek, Loft Solo polcrendszerek és a Desk asztalprogram.
A Nyugat-Európában már ismert és elismert cég Magyarországra speciális kondíciókat dolgozott ki: termékeit még olcsóbban, gyorsabban és még nagyobb választékban kínálja. A vállalkozás saját fejlesztésű kalkuláló- és rendelő programjai kényelmes vásárlást tesznek lehetővé. Az Alu-Style garanciát vállal arra, hogy az egyedi rendelésű termékeit 3-10 munkanapon belül legyártja.
Az Alu-Style termékek a következő forgalmazóknál érhetők el:
• Forest Hungaria Kft, Zalaegerszeg, +36-92-507-890, info@foresteu.com, www.foresteu.com
• Schachermayer Kft, Biatorbágy, +36-23-530-980, info@schachermayer.hu, www.schachermayer.hu, www.vasalat.hu
• Er+Fa 2000 Faipari Kft, Székesfehérvár, Mór, +36-22-563-750, +36-22-512-000, info@erfa.hu, www.erfa.hu
• Csercsics Faipari Kft, Torony, +36 (94) 540-650, csercsics@csercsics.hu, www.csercsics.hu
• Grexum Kft, Nyíregyháza, 06 (42) 416-078, grexum@grexum.hu, www.grexum.hu

2010. december - Magyar Asztalos | In-Out tolóajtók a kulturális fővárosban

2010-ben nyitotta meg kapuit a pécsi Corso Hotel, amely a harmónia és elegancia jegyében kíván dolgozni. A négycsillagos szálloda küldetésének tekinti, hogy minden vendég megtalálja a számára kellemes enteriőrt, ezért többféle szobatípust is kínál. A mediterrán szobákban a kulturális fővárosra jellemző délies hangulatot kívánták közvetíteni, így az olíva, cseresznyefa, csokoládébarna és bézs határozzák meg a teret. A Classic stílus meleg, otthonos színeivel várja a látogatókat, míg a Trend lakosztályok modern, mozgalmas képet mutatnak.
A szálloda belsőépítészeti kialakításában meghatározó szerepet játszott az Attract Kft. Az optimális helykihasználás érdekében olyan tolóajtórendszereket kerestek, melyek egyrészt műszaki tartalmukat tekintve bírják a szállodai igénybevételt, másrészt változatos megjelenésükkel képesek az adott stílus hangulatát tovább erősíteni.
„Elsősorban olyan professzionális, és modern tolóajtókat szerettünk volna használni,” – mondta Mátrabérci Zsolt belsőépítész – „amelyek a tartós igénybevétel esetén is megbízhatóan működnek. Egy ilyen színvonalú beruházás esetén nem vállalható fel, hogy többször vissza kelljen mennünk garanciális javításokra, ezért a magas műszaki színvonal volt a legfontosabb kritérium. Az alumínium keret mindhárom szobastílushoz illeszkedett, így a kérdés már csak az volt, hogy milyen betétekkel szereljük az ajtókat.” „Így találtunk rá az In-Out rendszert gyártó székesfehérvári Alu-Style Kft-re.” – vette át a szót kollégája, Streitman Walter – „Az In-Out tolóajtók nemcsak a minőségi szempontoknak feleltek meg, de a cég közel kétszáz betétje lehetőséget adott a változatos megjelenítésre is. Az ajtókat stílustól függően bőrrel és laminált forgácslappal terveztük.” – tette hozzá.
A Magyar Termék Nagydíjas vállalkozás a tolóajtók mellett gardróbrendszereket, bútorajtókat és ezek kiegészítőit is gyártja és forgalmazza. A Nyugat-Európában ismert és elismert cég garanciát vállal arra, hogy az egyedi rendelésű termékeit 3-10 munkanapon belül legyártja.

2011. február - Széplak | Tolóajtó korszerűen

Rendkívül praktikusak és sokféle változatban kaphatóak az Alu-Style tolóajtók, melyeket rendszerként árulnak, így a szerelvények is adottak hozzá. Sőt, a cég gardrób-belsőt is gyárt és forgalmaz. Az alumínium vázrendszerek akár a beépítés után is bővíthetőek, és nem csak gardróbként, de akár nappali vagy előszoba bútorként is használhatók. A tolóajtó rendszer árát elsősorban az ajtók száma, a rendszer fajtája (vagyis az, hogy alsó- és felsősínes, vagy csak felső sínes), illetve a betétek típusa határozza meg. Általában a legolcsóbb a lamintált lappal szerelt ajtó, míg a dekorüveges megoldások a legdrágábbak - és persze a legszebbek is. Standard kínálatukban kb. 150 betét szerepel (bőr, üveg, laminált, furnér, festett-MDF), amelyek egymással jól kombinálhatóak, de igény szerint specialitások is rendelhetők. Kalkulátor-programjuk minden viszonteladónál megtalálható, így a vevőnek minden információt megad, ami az egyedi gyártáshoz szükséges. A beépített algoritmus pedig kizár minden megvalósíthatatlan választást.

2011. április - Széplak | Tolóajtó nem csak gardróbra

K: Meglévő gardróbszekrényeim előtt szeretném lecserélni a tolóajtókat, mert rosszul működnek és csúnyák is. Minimál stílusú berendezéshez mit ajánlanak, s hol vásároljuk meg? Alex Etelka, e-mail

K: Lakást vásároltunk nemrég. Mivel a hálószoba elég kicsi területű, az ajtaját tolóajtóra cserélnénk, mert ebben az esetben nagyobb ágy is elférne benne. Milyen lehetőségeket tudnak ajánlani számunkra? Ferenci Ágota, Budapest

V: Mindkét kérdező számára ajánljuk a praktikus, magas minőségű, széles forma és betétválasztékú In-Out tolóajtórendszereket, amelyeket a székesfehérvári Alu-Style Kft gyárt, amelyek alapvetően két családba sorolhatók: csak felső sínes, felfüggesztett (In-Out Fly), vagy alsó és felső sínes (In-Out Drive) rendszerűek. Míg az utóbbiak inkább gardróbok leválasztására használhatók, addig a függesztett ajtókat helyiségek szeparálására ajánlják a szakemberek. Minden rendszer egyedi megrendelés, helyszíni felmérés alapján kerül gyártásra és beszerelésre, és a közel 150-féle standard betét a lamináttól a dekorüvegig, ill. a különleges műszaki megoldások a garancia arra, hogy mindenki megtalálhassa a számára kedvező megoldást. A cég speciális rendelő programjának köszönhetően az ajánlott rendszerhez a szakemberek azonnal tudnak árat kalkulálni. Viszonteladóik országszerte megtalálhatók, tehát érdemes a www.alu-style.hu oldalon megkeresniük a lakóhelyükhöz legközelebbi stúdiót.

Gardróbok belső kialakításához alumínium vázas, a beépítés után is bővíthető Loft Solo polcrendszereket ajánl az Alu-Style.